Zatik Ádám Ingatlandiplomata

5 költségcsökkentési tipp üresen álló ingatlanra a koronavírus alatt Szólj hozzá!

5 költségcsökkentési tipp üresen álló ingatlanra a koronavírus alatt

By: zatikadamingatlandiplomata 2020. április 01.

Ilyen nem várt hetekben, hónapokban mikor egyik napról a másikra össze kell húzni a nadrágszíjat akkor nagyon nem mindegy,hogy havonta mennyi a fix költségünk.

annie-spratt-wgivdx9dbdq-unsplash.jpg

Íme pár tipp ami bérelt és saját ingatlannál is hasznos lehet:

1.Irodai internet előfizetés szüneteltetése:

Ha távolról dolgozik a csapatod és üresen áll az irodátok, továbbá a szerveretek nem az irodában van akkor érdemes az irodai internet előfizetést szüneteltetni, ez a teljes ár lényegesen csökkentett díja. A szolgáltatóknál (UPC, Telekom) online lehet kezdeményezni az online ügyfélszolgálati felületeken, jellemzően meg kell adni, hogy hány hónapra akarod szüneteltetni 1 és 6 hónap között.

2.Szemétszállítás

Üzlethelyiség vagy épület esetén ha külön kukátok van, a szemétszállítás szüneteltetése, legalább 2 hónapig kell kérni, a kuka az nálatok marad és vigyázni kell rá, majd ha újra aktuális az újraindítását kell kérni, pontos feltételekért kérlek nézd meg az NHKV és azon belül a területi hulladékgyűjtő feltételeit.

3.Villany és gáz számlázási gyakoriság megváltoztatása

Villany és gáz számlázásnál ha havi diktálósok vagytok, érdemes a számlázás módjának módosítását meglépni havi részszámlázásra. Ilyenkor havonta egy általunk megadott összeget számláznak és az éves leolvasáskor kell egyben a különbözetet kifizetnünk. Itt figyelj oda, hogy mikor van az éves leolvasásod. (Ez akkor van mikor „elszámoló számla„ elnevezés szerepel a számla jobb felső sarkában) Villanynál 160 kWh felel meg most kb. 5000 Ft-nak.

4.Villanyszámla csökkentése

Először a biztosítékokat érdemes felcímkézni, hogy melyik mit kapcsol, majd a fontosabb rendszereket felkapcsolva hagyni (riasztó, tűzjelző, szerver) és a nagyobb fogyasztókat mint a hűtő (először takarítsd ki majd csak utána kapcsold ki), bojler, cirkó (ha már nem fagy) kikapcsolni.

5.Lift üzemen kívül helyezése:

Ha van lift az ingatlanodban annak van egy folyamatos felülvizsgálati díja, ha nem használod az ingatlant akkor felesleges erre fizetned, érdemes kérned a lift üzemen kívül helyezését. A részletes feltéleit érdemes egyeztetned a Lift, felvonó szakértővel aki a felülvizsgálatot végzi.

Tudom, ezek apró módosítások, de ezek segítségével havonta 5.000 Ft-20.000 Ft közötti összeget is megtakaríthatsz rövidtávon. Kitartást mindenkinek!

Hosszabb távon érdemes átnézni a számlákat, mekkora hűségidők vannak a szerződésekben, milyen díjcsomagban vagytok. Ezek nulladik lépése az összes közmű szerződés és azok számlájának a rendszerezése ami alapján könnyen megtalálod őket, erről majd írok részletesen egy blogbejegyzésben, mert sokszor meg lehet magunknak bonyolítanunk az életünket a rendszerünkkel.

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása